dulis 19.08.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 witam, obserwuję forum juz od dawna, jednak dopiero teraz postanowilam sie zalogować....Może dlatego , że załatwianie wszelkich formalności ze zdobyciem na własność działki trwło tak długo, że już nie raz zwatpiłam w to, że kiedykolwiek nasz domek stanie:((((Ale nareszcie wychodzimy na prostą i od wczoraj jesteśmy SZCZĘŚLIWYMI POSIADACZAMI POZWOLENIA NA BUDOWĘ.hmmmmm jak to dumnie brzmi. Mała rzecz a cieszy!!!!!Nasz domek nazywa się MUŻA , a wyglądać ma niby tak http://projektydomow.gazetadom.pl/mm_muza.htm ciekawa jestem czy ktos buduje podobny domek, bo narazie w necie nie znalazłam drugiego o takiej nazwie.Narazie prace ni zaczeęte więc dziennik ubogi , ale już dziś jadę się umówic z geodetą na wyznaczanie budynku. myslę , ze niebawem wkleje jakies fotki...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 27.08.2009 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 u geodety byliśmy, jednak narazie nic nie będzie robił.musimy wybrac humus i ustalic termin rozpoczęcia budoy, żeby zaprosić pana do nas na działkę.mieliśmy już wstępnie wybraną ekipę, która miała budować nasz dom, jednak po dostarczeniu panu murarzowi projektu okazao łsię , że jego dokładne wyliczenia różnią się od wstępnej wyceny dwukrotnie.... postanowilismy pojeździć i poszukac kogos tańszego.....i udało się!!!!! znaleźliśmy ekipę, która za rozsądną cenę (po dookładnym obliczeniu) zgodziła się postawić nasz domek:)) dzisiaj jedziemy na konkretną rozmowę ...być może juz dzisiaj podpiszemy umowe:)))widzieliśmy już domki wykonane przez tą ekipęi jesteśmy spokojni. postanowiliśmy ,że w tym roku zrobimy tylko fundamenty, a reszte od wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enata 27.08.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 NIe wiem czy mogę tu wpisać swój komentarz, ale jako takichnie zauważylam. A chciałam pochwalić projekt bardzo fajny uklad wewnatrz i elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 27.08.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 No mnie się też projekt bardzo podoba , czemu? Zerknij na mój , niby inny ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 28.08.2009 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 nooooo...wreszcie jakieś komentarze, a juz myslłmze mnie u nikt nie widzi:) delfina7 te nasze domki jakby nieco do siebie podobne ) kiedy ja będę na takim etapie jak Wy ?????? Ojjjjj upłynie trochę wody (i nerw) ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 28.08.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam !! Fajny taki dworkowaty ten Wasz projekt Oj na pewno trochę nerw będzie, bo inaczej było by nudno, ale za to czas jak się buduje leci zaskakująco szybko - jest tyle zajęć ze nawet nie ma kiedy się czas dłużyć. Budowa to naprawdę wielka przygoda Życzę powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 25.09.2009 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 nareszcie troszke drgnęło!!!! dzisiaj wybierany jest humus, jutro Pan geodeta wytycza budynek a we wtorek wjezdża kopareczka chcielismy jeszcze podciągnąć wodę , ale okazałop się , że projekt, który mamy zakłada , że możemy to zrobic dopiero jak stanie dom. no i tym sposobem jeden wydatek odwlecze sie do wiosny..... narazie tyle dzieje sie na "budowie", wiecej pisania będzie po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 25.09.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witaj krajanko........ Domek bardzo ładny, taki staropolski, z klimatem. Lubię takie. dulis napisz w jakiej części Łodzi budujecie to cudo ???????? pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 28.09.2009 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 my budujemy w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 28.09.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witaj dulis Projekt też podobny -nawet bardzo do naszego, tylko nasz to kształt L, ale gdy spojrzałam na rzut... to tylko pomieszczenie gosp. jest przy łazience i nie mamy kotłowni, będzie dobudowana u nas za salonem Będę śledzić Wasze poczynania Trzymam kciuki i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 30.09.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 no i dzieje się wczoraj kopareczka ładnie wykopała fundamenty (byli dzielni bo lało jak ch....ra). nareszcie można sobie wyobrazic jak to będzie wszystko wyglądało bo widac juz każde pomieszczenie. Tylko nie wiem czy ja mam takie wrażenie , czy wszyscy tak mysleli.....jak sie na to patrzy to wszystko wydaje się takie malutkie mam wrażenie , że w pokoiku synka to nawet łóżko się nie zmieści a ma prawie 13 metrów????????????? w piątek rano przyjeżdża zamówiony juz beton. Z tej okazji mąż bierze wolne , synek ma wolne od przedszkola po to tylko , żeby zobaczył wieeeelkie auto i całą akcję. A mamusia musi na to wszystko pracować . to narazie tyle z placu budowy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 09.10.2009 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 fundamenty zalane, juz "wybloczkowane" i nowy motyw na działeczce......wbita przecudnej urody żółta tablica informacyjna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.10.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Witaj dulis!!!!! Gratuluję rozpoczętej budowy! Teraz chwila przerwy, a potem pójdzie jak z bicza strzelił Domku będzie przybywało, a kasy ubywało . A jeśli chodzi o wrażenia powierzchni przy kopaniu fundamentów, to ja miałam to samo. Zresztą do tej pory wydaje mi się, że pomieszczenia są mniejsze niż się spodziewałam Dopiero jak jeden z pokoi miał już ściany, zobaczyłam, że faktycznie jest taki jaki miał być . Wątpliwości mam tylko co do salonu, ale mam nadzieję, że i to się zmieni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 09.10.2009 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 hmmmmm, o tą kasę to już się boję....prawie nic nie widać a juz jej tyle ubyło.... tak sobie właśnie pomyśleliśmy, że nie będziemy czekać do wyczerpania "zapasów", tylko wykorzystamy ten przestuj zimowy na pobawienie się w maraton po bankach:) może któryś z nich się zlituje i zadowoli nas jakimiś kilkoma groszami na jakieś 30 lat:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 27.10.2009 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 tadaaaaammm !!!!! 24-10-2009 zalano fundamenty !!!!! tak niewiela a tak cieszy:) wczoraj złożylismy wniosek do Banku o "zapomogę". Kurcze, tak bym chciała pokazac efekty naszej pracy , ale ta instrukcja wklejania zdjęć za nic do mnie nie dociera:([/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.10.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witaj po długim milczeniu, krajanko !!!!! No to teraz tylko do przodu A z tymi zdjęciami to mogę ci pomóc. Musisz mieć założony album, w onet lub gdzie indziej. Potem to już prosta sprawa - klikasz prawym klawiszem myszki na zdjęcie i kopiujesz adres obrazka., w pisanej treści ( od akapitu ) piszesz i wklejasz adres zdjęcia ( bez spacji ), potem piszesz i już. Tak to musi wyglądać adresobrazka adresobrazka Gotowe !!!!! Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 29.10.2009 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 hmmm,próba:http://images41.fotosik.pl/216/16a55b2a44f5f922med.gif' alt='16a55b2a44f5f922med.gif'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 29.10.2009 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 tak wyglądały "obloczkoane" fundamenty. Teraz już są wylane , ale jeszcze nie zrobiłam fotekhttp://images36.fotosik.pl/107/1280013538b2548emed.jpg' alt='1280013538b2548emed.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 29.10.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 No i udało się !!!!!!! Gratuluję ! Postępów na budowie oczywiście też !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.11.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Hej dulis, sąsiadeczko Za jakiś czas będziemy razem kawkę pić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts